Spanguolės su medumi – imunitetui stiprinti

Spanguolės su medumi puiki priemonė šaltuoju metų laiku stiprinti imunitetą. Spanguolė vertinga uoga gausi biologiškai aktyvių medžiagų. Spanguolės  vienas iš sveikiausių maisto produktų dėl jose esančio didelio maistinių medžiagų ir antioksidantų kiekio. Šios gražuolės uogos vitamino C, vitamino E ir maistinių skaidulų šaltinis, viso jose daugiau kaip 50 cheminių elementų. Stiklinėje spanguolių tik 50 kalorijų. Jos pasižymi stipriu antibakteriniu poveikiu, todėl vartojamos šlapimo takų ligų profilaktikai. Spanguolės gali pagerinti imuninės sistemos funkcijų darbą ir sustiprinti imunitetą.

Spanguolės su medumi puiki priemonė šaltuoju metų laiku stiprinti imunitetą. Spanguolė vertinga uoga gausi biologiškai aktyvių medžiagų.

Spanguolių vartojimas

Spanguoles vartojame šviežias arba džiovintas, tik nepridėkite cukraus. Uogos valgomos šviežios, iš jų gaminamos sultys, sirupai, kisieliai, želė, uogienės, vynai, saldainių įdarai. Spanguolės gali išbūti šaldytuve iki 2 mėnesių, vėliau jas galima užšaldyti. Puiki alternatyva išsaugoti vertingas uogų savybes – mišinys su medumi, nes medus yra natūralus konservantas, dėl jo sudėtyje esančių organinių rūgščių, fermentų ir vitaminų. Medus atsparus bakterijoms, nes turi mažai vandens ir jo žemas pH.

Ruošiame spanguoles su medumi

  1. Medų ir miško spanguoles sumaišykite santykiu 1:1.
  2. Stiklainyje palikite šiek tiek vietos, nes vėliau spanguolės dar išskirs sultis.

Šiame mišinyje medus veikia kaip konservantas, tad spanguolės išsaugo visas vertingas medžiagas ir nepraranda skoninių savybių. Šią uogiene gardžiuojuosi kasdien, saldumynų norą patenkinu vartodama mažiau cukraus.

Spanguolės su medumi puiki priemonė šaltuoju metų laiku stiprinti imunitetą. Spanguolė vertinga uoga gausi biologiškai aktyvių medžiagų.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *